Tanatori Olot

El Tanatori o Sales de Vetlla, es varen construir el 1991, davant la necessitat de crear un lloc on els familiars poguessin vetllar als seus difunts, evitant així aglomeracions de gent a les llars dels mateixos i així intentar fer més fàcil a les famílies aquests durs moments.

En el seu inici, els vetlladors constaven d’una sola sala de vetlla, la qual es podia dividir en dos sales en cas de necessitat. Al 1994 es va inaugurar una tercera sala. Al 1997, es varen ampliar les dues primeres sales existents i alhora es va construir una nova sala, passant a tenir-ne quatre.

Finalment, el 2010 es va fer l’última (i gran) remodelació, on es va passar de quatre a cinc sales de vetlla (on totes han quedat de dimensions similars), es van ampliar tant els passadissos com la zona de despatx i el vestíbul (el qual el presideix una escultura de l’artista Rosa Serra), així com la construcció d’un lavabo adaptat, la supressió de barreres arquitectòniques a l’exterior i una nova façana. Tanmateix es va adaptar una zona per magatzem de taüts, una zona garatge per vehicles i una zona per condicionar els difunts.

Tanatori Sant Joan les Fonts

Les Sales de Vetlla es varen inaugurar l’any 2000, fruit de la fusió entre Funerària Brunsó i Funerària Besora, que va donar lloc a l’empresa Pompes Fúnebres de la Garrotxa. En aquell moment es va creure oportú la creació d’aquestes Sales per tal de donar cobertura a Sant Joan les Fonts i pobles del voltant.

La instal·lació és de similars caracterís-tiques a les Sales de Vetlla d’Olot i consta en el seu interior de dues sales per a vetllar difunts, una zona de despatx, uns serveis, garatge i zona de condicionament de difunts.