BÀNER AVIS UTILITZACIÓ COOKIES

Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació aquí.

Botiga 1
Botiga 2
Botiga 3
Botiga 4
Botiga 5
Botiga 6
Instalacions 1T
Instalacions 2T
Instalacions 8T
Instalacions 9T

     Els orígens de l’actual empresa Besora, daten de 1642. Ho datem el dia del casament del fuster olotí Ramon Lamarca amb Maria Àngela Guiemet, el dia 25 de maig de 1642. Des d’aquesta data, hem trobat registres de que hi ha hagut un fuster/funerari a cada generació de la família. Antigament, els fusters eren també els enterramorts, ja que eren qui fabricaven els taüts. Així doncs, tan l’activitat de fusteria com la de funerària han anat des dels inicis completament lligades. Hi ha hagut 5 generacions amb el cognom Lamarca, 2 generacions amb el cognom Tenas i fins a l’actualitat 5 generacions amb el cognom Casas. Tot i la gran recerca, no es té clar d’on prové el nom de Besora, encara que sembla que comença als voltants de 1912 al traslladar el taller de fusteria al C/ Om, 3.

 


JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

La primera constància escrita de treballs de funerària és de l’avantpassat Esteve Lamarca (1809-1838) “que fabricava taüts pels difunts i exercia també d’enterramorts”. Al 1842 l’Anton Tenas Monsech, segons documents de l’època, va certificar el l’enterrament de la Lliberada Ferrarons (en procés de beatificació)  que “en el moment de col·locar-la en el bagul, no feia cap mal olor i conservava la flexibilitat del cos”. Conservem també un llibre de registre de comptes de 1864 de Baltasar Tenas Lamarca, on s’apuntaven els enterraments que la família portava a terme (hi ha anotacions en rals, sous, lliures, diners i pessetes, segons el moment).

     Passant ja a dates més actuals, el 1991 es va fer el primer tanatori de la comarca, on des de la seva inauguració unes 7500 famílies n’han fet ús. És a partir d’aquí on comença l’expansió de l’empresa a la resta de pobles de la comarca de la Garrotxa. Un altre moment important va ser la inauguració el 2004 del forn crematori a Olot.

     L’empresa es cuida de diferents cementiris amb diferents concessions: al 1995 es va obtenir la del cementiri de Riudaura. Al 2001 l’Ajuntament d’Olot ens va encarregar la gestió i el manteniment del cementiri municipal d’Olot. Des del 2005, tenim cura dels cementiris parroquials de Batet de la Serra i de Sant Cristòfor les Fonts, així com els cementiris de la Vall d’en Bas. Des de 2010, també tenim cura dels 3 cementiris del municipi de Santa Pau. Sense conveni de concessió, també ens cuidem dels treballs d’obertura i tancament dels nínxols en enterraments i trasllats dels cementiris de la Vall de Bianya, Castellfollit de la Roca, Sant Jaume de Llierca, Tortellà, Argelaguer, Les Preses i Sant Feliu de Pallerols.

     Des de l’any 2008, tenim un conveni amb la Generalitat de Catalunya per la recollida judicial dels difunts de la regió de Girona Nord, junt amb les funeràries del Ripollès i de Puigcerdà.

     Actualment, a l’empresa hi estan treballant la onzena (Jaume Casas Masjoan i Miquel Casas Casanova) i la dotzena (David Casas Carbonell, fill d’en Jaume) generació.

     De la documentació que disposem, a Can Besora, s’ha passat de realitzar 39 enterraments l’any 1926 als 570 l’any 2012.

     Besora SL, segueix oferint després de molts anys, els seus serveis de funerària. Estem al servei de les famílies que ens necessitin en el moment d’una defunció, per tal de facilitar i agilitzar la tramitació en aquests moments tan complicats. Ho fem des de la sensibilitat i l’experiència que ens donen tants anys al seu costat i amb el valor afegit de que qui tramita el servei són sempre els gerents de l’empresa.

 

 

¡CSS Válido! Valid XHTML 1.0 Transitional

Dissenyat per fotografiamultimedia.com