BÀNER AVIS UTILITZACIÓ COOKIES

Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació aquí.

Botiga 1
Botiga 2
Botiga 3
Botiga 4
Botiga 5
Botiga 6
Instalacions 1T
Instalacions 2T
Instalacions 8T
Instalacions 9T

Fusteria
    

     Els orígens de Besora, daten de 1642. Ho datem el dia del casament del fuster olotí Ramon Lamarca amb Maria Àngela Guiemet, el dia 25 de maig de 1642. Des d’aquesta data, hem trobat registres de que hi ha hagut un fuster/funerari a cada generació de la família. Antigament, els fusters eren també els enterramorts, ja que eren qui fabricaven els taüts. Així doncs, tan l’activitat de fusteria com la de funerària han anat des dels inicis completament lligades. Hi ha hagut 5 generacions amb el cognom Lamarca, 2 generacions amb el cognom Tenas i fins a l’actualitat 5 generacions amb el cognom Casas. Tot i la gran recerca, no es té clar d’on prové el nom de Besora.

 


JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Com a referències històriques, trobem que el 1707, Pere Lamarca (fill de Ramon) fou escollit junt amb altres fusters per construir el retaule de Sant Josep de l’església de Sant Esteve. El 1732 Francesc Lamarca fou acreditat com a mestre fuster pel gremi, i tenim documents de 1760 (en llatí) d’un pagament per treballs realitzats pel Bisbat.

      Pels volts de 1850 teníem en taller de fusteria situat al C/ del Carme 17. Al 1898 es va participar en la construcció dels nous Gegants de la ciutat. Al 1912 el taller de fusteria fou traslladat per Francisco Casas Manel·la (primer de la nissaga Casas) al C/ de l’Om, 3 (podria ser en aquest moment en el que s’adopta el nom de Besora). Al 1936 Jaume Casas Tenas va instal·lar la fusteria al C/ Sant Ferriol, 34. L’any 1951, amb Francisco i Lluís Casas Vilà (pares dels actuals gerents) ja com a treballadors de l’empresa, la fusteria va ocupar l’actual local del C/ Sant Ferriol, 17. L’empresa es va professionalitzar durant la postguerra i va haver-hi molta feina en la fabricació de vivendes familiars (barri de Sant Pere Màrtir d’Olot, barri de Sant Narcís de Girona o la zona dels Pins de Platja d’Aro), així com en la construcció d’entitats bancàries, botigues i establiments d’Olot i de fora (hotel Princesa Sofia o la joieria El Regulador de Barcelona), o també en la reconstrucció i restauració d’esglésies i imatges religioses.

 Al 1982 es va obrir un nou centre de treball de fusteria a la carretera de la Canya 97 (el qual, després de vàries remodelacions s’ha acabat convertint en les sales de vetlla de l’empresa). Aquest centre de treball es va obrir per donar resposta sobretot a l’alt volum de producció de rems i peces per embarcacions de la casa Zodiac (durant uns anys Besora fou la primera empresa espanyola en la producció de rems). En l’actualitat seguim treballant per la citada empresa.

    Actualment, a l’empresa hi estan treballant la onzena (Jaume Casas Masjoan i Miquel Casas Casanova) i la dotzena (David Casas Carbonell, fill d’en Jaume) generació.

    Besora SL, segueix oferint després de molts anys, els seus serveis de fusteria. Treballem i manipulem la fusta dedicant-nos a l’ebenisteria, la fusteria en general, la decoració i les reparacions vàries.

 

Treballs

 

¡CSS Válido! Valid XHTML 1.0 Transitional

Dissenyat per fotografiamultimedia.com